Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Kvinnodominerat ägande i MWH of Sweden efter nyemissionen

Kvinnodominerat ägande i MWH of Sweden efter nyemissionen - MWHWEAR
Journal

Kvinnodominerat ägande i MWH of Sweden efter nyemissionen

 

Investerarna Mia Langborg Ziherl, Anna Nordlander, Zeinab Daugaard och Maria Ottosson.

MWH of Sweden designar framtidens businesskläder och drivs av Maria Seraki, Malin Källström och Michelle Malm. De lanserade sin första kollektion av businesskläder för kvinnor som är lika sköna som träningskläder, i augusti 2021. Visionen är att fler ska kunna leva ett aktivt liv, även under arbetstid. Under hösten 2021 öppnade de upp för en nyemission för att skala upp och ta viktiga marknadsandelar. Nu har de lyckats ta in 7 mkr i kapital som ska användas för att producera kläder i större skala, marknadsföring och internationalisering.

Grundare Maria Seraki berättar:

”Under våren gick vi ut med en pressrelease och berättade att vi äntligen fått in 3 investerare, endast män, och då blev vi ifrågasatta varför vi inte tagit in några kvinnliga investerare. Jag skrev ett inlägg på LinkedIn och ville skapa en debatt kring hur mindre än 1% av allt riskkapital går till kvinnliga entreprenörer. Det inlägget hjälpte oss att nå ännu fler investerare, både kvinnor och män. Och idag har vårt bolag 29 delägare med olika kompetenser och bakgrunder. Jag skulle säga att vi är ett "dreamteam”

Majoriteten av aktierna ägs av kvinnor, rättare sagt 64%. Några av de investerare som satsade på bolaget är Maria Ottosson, Anna Nordlander, Mia Langborg Ziherl och Zeinab Daugaard.

Anna Nordlander som är Amazon expert, författare till boken Amazonkoden och medgrundare till rådgivningsbyrån Amzello säger så här om satsningen:

"Jag som älskar tränings- och mjukisbyxor var såld redan när jag hörde första meningen på pitchen - 'En kostym som är lika skön som träningskläder.' Jag är övertygad om att MWHs produkter ligger helt rätt i tiden och att teamet med Maria Seraki och Michelle Malm i spetsen är helt rätt för att lyckas göra MWH till en framstående global aktör."

Maria Ottosson ägare av Älvsbacka fastigheter och som startade bolag redan som 24 åring, berättar:

"När jag kom i kontakt med MWH så fastnade jag direkt för både kläderna och storyn. En innehållsrik vardag med många ombyten som Maria Seraki beskrev, kunde jag själv känna igen mig i. Jag är övertygade om att det finns en stor efterfrågan på affärskläder för aktiva kvinnor. Kläder som är snygga med också bekväma och hållbara."

Mia Langborg Ziherl, entreprenör inom hotellbranschen hade länge följt MWHs resa på LinkedIn. Mia berättar:
”Jag gillade verkligen de snygga kostymerna och även hur de profilerades. Jag föll för hela uttrycket som för mig kändes sportigt, kaxigt och proffsigt. Vid en löprunda långt senare lyssnade jag på podden Norrköpings Lounge där Maria var gäst. Hon berättade att de sökte investerare och jag kände direkt att jag ville vara med. Jag ser med spänning fram emot fortsättningen och är väldigt glad över att vara med på resan.”

Ytterligare en investerare som tror på bolaget är Zeinab Daugard, VD på HERCARE. Hon var en av 3 investerare från SHIFT tävlingen och sitter nu i MWH of Swedens styrelse:

”Jag investerade i MWH för att det är ett fantastiskt team som leder bolaget och kläderna som MWH erbjuder är både snygga och sköna och passar utmärkt för många tillfällen. Sen tilltalade deras hållbarhetsstrategi mig som finns integrerat i hela deras process, allt ifrån hur man producerar, produktutvecklar och säljer plaggen”

Idén till MWH of Sweden föddes efter flera stressiga morgnar när grundaren Maria Seraki skulle få ihop morgonlogistiken. Hon hade precis separerat, börjat nytt jobb och i samma veva började hennes son i förskoleklass. En dag fick Maria nog av sina obekväma kostymer sa hon gick till jobbet i sina träningskläder. Som gammal basketspelare har hon alltid trivts bättre i sköna träningskläder än i kostymer, så varför inte göra en kostym lika bekväm? Samma dag började hon klippa och sy i sina träningskläder for att visualisera idén.

Maria Seraki utvecklar:

"Det säger ganska mycket om vår produkt och vårt team att vi lyckats lansera under en pandemi och att vi lyckats få in kapital för att skala upp under en ganska volatil period om man tittar till omvärlden. Vår försäljning går från klarhet till klarhet och redan under september månad nådde vi en nettoförsäljning på över 2 mkr för 2022, trots förseningar i produktionen. Vi är en start-up som vill gå hela vägen och vår styrka ligger i våra fantastiska kunder."

Mer om Maria och hennes idé bakom MWH of Sweden kan du läsa här.

Maria Seraki, VD och grundare 

Read more

MWH + SUSANNA VILCEK - MWHWEAR
Journal

MWH + SUSANNA VILCEK

Susanna Vilcek waited impatiently for MWH's costumes to arrive in stores. Once they did, she pretty much bought the entire collection! Susanna came into contact with MWH through MQ Marqet, where sh...

Read more
MWH of Sweden rekryterar CMO från Outnorth - MWHWEAR
Journal

MWH of Sweden rekryterar CMO från Outnorth

MWH of Sweden som designar framtidens businesskläder, lika sköna som träningskläder, och som drivs av Maria Seraki, Malin Källström och Michelle Malm stärker upp teamet med Charlotte Berlevik. Team...

Read more