Hoppa till innehållet

Varukorg

Din varukorg är tom

Artikel: Lovisa om livets vardagsutmaningar

Lovisa about life's everyday challenges

Lovisa om livets vardagsutmaningar

Fotograf: Alexander Rooth

Vi fick möjligheten att prata med Lovisa, en av våra fantastiska kunder, för att höra lite mer om varför MWH är en bra match för henne. Lovisa är småbarnsmamma, idrottstjej och serieentreprenör, där vardagen består av många pusselbitar som ska falla på plats samtidigt som det gäller att hitta balansen i vardagspusslet.

Lovisa, berätta lite om dig själv!

Jag är en människa med mycket driv och energi som jag gärna delar med mig av, jag gillar utveckling och att kunna förändra är otroligt roligt.

Vilka är dina största vardagsutmaningar?

Tid är min begränsning skulle jag säga. Det krävs planering samt teamwork på både jobb- och hemmafronten. Jag vill väldigt mycket men kan inte göra allt för man har bara x antal timmar. Så då gäller det att planera, jobba smart och ha lugnet hemma och tryggheten i sig själv.

Vi tror att många av oss kan känna igen sig i det där, man har mycket på sin to do och man vill ännu mer, samtidigt vara tillmötesgående, tillgänglig och inte minst se till att man själv mår bra också. Så, hur hittar du Work/Life balance?

Som småbarnsmamma och entreprenör så får jag ofta frågan: "men hur hinner du med allt?" Jag brukar säga prioriteringar. För mig är det alltid familjen först, sen jobb sen fritid. Min balans finns också i att träna samt att också få utrymme för att vara kreativ/jobba med kroppen. Alltifrån att jag bygger i min verkstad, skapar Legokreationer med barnen till att mecka med utombordsmotorer.

Fotograf: Alexander Rooth 

Det låter som att du har en bra struktur och balans i livet och vi uppskattar dina inspirerande tips! Men, hur kommer det sig att du upptäckte MWH of Sweden?

Det var nog Instagram, hade säkert rätt algoritm för målgruppen av kläderna 😉 Sitter dock ofta och trendspanar inom olika områden och fastnade snabbt för MWH vid första anblick.

Vilka vardagsproblem löser MWH för dig?

För mig som i grund och botten är en idrottstjej i en businessvärld så är det inte alltid att en kostym är så kul pressa på sig. Jag vill hellre ha det där som sitter mindre tight och som jag kan vara rörlig i, men samtidigt kunna känna mig uppklädd.

Och vilken är din favoritkostym i MWHs sortiment?

Det är svårt välja för mina används flitigt men jag skulle säga Harmony Jacket och Work Trousers i pine green i businessmöten då den är otroligt snygg och man kan ha den där professionella stilen. Move i Rebel Blue är också en favorit när jag exempelvis håller föreläsningar där jag vill förmedla energi och engagemang. Jag är en person som ofta gillar att bära färger vilket gör att rebel blue matchar mig väldigt bra.

Du nämnde ju tidigare att ditt sätt att få ihop vardagspusslet är genom prioriteringar och planering. Vilken rutin i vardagen hade du inte klarat dig utan?

En rutin är att varje dag påminna mina barn om att jag älskar dem. Det är mitt viktigaste uppdrag och om man nu kan säga rutin så är det nog den som är viktigast! Mina tokiga rutiner inför en innebandymatch är ju en historia för sig själv annars…

Vilken cliffhanger! Den får vi helt enkelt följa upp på vid ett annat tillfälle. Men du Lovisa, vi berättade ju i introduktionen att du är entreprenör, vilka utmaningar har du stött på hittills med att starta bolag?

Oj det är inte utan hinder man startar ett bolag om jag säger så. Jag startade mitt första egna bolag för ungefär ett år sedan och det var verkligen att kasta mig rakt ut, men jag gillar utmaningar och tänker hela tiden: "vad är det värsta som kan hända?". Utgår man från det så klarar man det mesta.

För en månad sedan startade jag mitt andra företag, Spark & Grow, med två rutinerade kompanjoner och för mig är det galet kul att växla upp med kollegor men fortfarande skapa något från noll. Både jag och vi har stött på motstånd då man också som ung tjej sticker ut näsan och tar plats, alla tycker inte likadant. Med vunna affärer har man ofta några förlorade. Motståndet skapar dock erfarenhet. Jag och även mina kollegor är snabba, vilket vi älskar, så det hinner hända rätt mycket bara på en vecka där vi som sagt stöter på med- och motgångar.

Vilka underbara reflektioner och livstips och en mycket inspirerande entreprenörsanda. Vi hoppas få se mer av Lovisa framåt och såklart - mer av Lovisa i MWH!

Läs mer

I follow my gut feeling

Jag följer min magkänsla

”Min mamma pratade ofta om att saker ska kännas bra och att jag ska göra saker med heart, mind and gut. Jag följer fortfarande hennes råd och nu för tiden brukar min finanschef fråga mig ...

Läs mer
FREEDOM IS MY GUIDING STAR

FRIHETEN ÄR MIN DRIVKRAFT

Vi inspireras av många kvinnor runt omkring oss och har tidigare bl a skrivit om Helen Blomqvist, VD för Sandviken Coromant och serieentreprenören Lovisa Lönnqvist. En annan kvinna s...

Läs mer